هزینه و درآمد پرورش قارچ نیز مانند سایر کسب و کارها، همیشه یک چالش به حساب می آید و موردی است که باید حتما به آن توجه کنیم. بحث هزینه و درآمد در پرورش قارچ همیشه بسیار مورد سوال قرار می گیرد و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم تا این مقاله را برای شما بنویسیم. در سالهای اخیر پرورش قارچ علاقمندان زیادی پیدا کرده و علاوه بر اکثریت مردم ، مورد توجه کارآفرینان هم قرار گرفته است.
طبیعتا میزان درآمد یک تولید کننده قارچ کاملا بستگی به سرمایه ی او دارد.و برای محاسبه این موضوع نیز باید هزینه های جاری او را از میزان فروشش کم کنید تا درآمد پرورش قارچ او مشخص شود .
در کل میزان هزینه و درآمد پرورش قارچ به عوامل مختلفی بستگی دارد . به همین علت هم نمی توان عدد دقیقی برای آن مشخص کرد، اما نکته قابل توجه این است که شما حتی با سرمایه ی اندک هم می توانید این شغل را آغاز کرده و کم کم آن را گسترش دهید.
ما سعی کردیم در این مقاله به تمام سوالات و ابهامات شما در مورد هزینه و درآمد پرورش قارچ بصورت کامل و جزء به جزء پاسخ دهیم .
اگرشما نیز قصد پرورش قارچ را دارید،پیشنهاد میکنیم که حتما این مقاله از کاردارشو را بخوانید.
سرمایه اولیه در پرورش قارچ
سرمایه اولیه، اولین نکته ی تاثیرگذار در موضوع هزینه و درآمد پرورش قارچ است. هر چقدر میزان سرمایه اولیه شما بیشتر باشد طبیعتا درآمد شما هم به همان میزان در پرورش قارچ بالا می رود. برخی افراد اعتقاد دارند که اگر پرورش قارچ با سرمایه اندک شروع شود حتما با شکست مواجه خواهد شد یا اینکه میزان موفقیت شما بسیار پایین خواهد آمد ، اما این حرف از نظر علمی اصلا درست نیست .
ما قصد داریم این مسئله را از چندین جهت مورد بررسی قرار دهیم .
فرض کنید شما برای اولین بار ، قصد پختن یک غذا را دارید که تا آن زمان تجربه ی درست کردن آن را نداشته اید .
پس درابتدا باید به این چند سوال پاسخ دهید:
آیا کار درستی است که قبول کنید این غذا را برای یک میهمانی ۲۰۰ نفره و مهم آماده کنید؟
آیا بهتر نیست برای اولین بار هزینه زیادی برای درست کردن این غذا صرف نشود ؟
آیا بهتر نیست که اولین بار فقط برای دو نفر این غذا را آماده کنیم تا ببینیم خوب می شود یا نه؟
همیشه پیشنهاد ما در هر کاری اینست که : حتی اگر محدودیت مالی ندارید و دست شما برای سرمایه گذاری و هزینه کردن باز است ، حتما و حتما فعالیت خود را از میزان کم شروع کنید تا با نکات آن کار آشنا شوید و اتفاقا اگر غیر از این کنید حتما شکست می خورید، البته بماند که اگر با سرمایه اندک هم کار پرورش قارچ را شروع بکنید حتما با روش های فروش اینترنتی می توانید سود بسیار خوبی بدست آورید که ما قرار است به زودی آموزش فروش اینترنی برای کسب و کارهای کوچک را قرار بدهیم تا شما عزیزان تمام نکات آن را فرا بگیرید و بدون واسطه یا دلال محصولات خود را با بالاترین قیمت بفروشید.
نکته: یادگیری تکنیک های فروش اینترنتی باعث می شود که شما محصولات خود را بدون واسطه و بالاترین قیمت بفروشید
هزینه و درآمد پرورش قارچ در منزل
هزینه پرورش قارچ در خانه بسیار اندک است و شما می توانید برای یادگیری و مصرف خودتان حتی آن را در گلدان نیز پرورش دهید، اما ما در این مقاله می خواهیم از یک نمونه سالن ۴۰ متری با ظرفیت ۴ تن کمپوست صحبت کنیم، همان طور که به آن اشاره شد، شما می توانید کمتر از این میزان هم شروع کنید.
نکته ای که باید در اینجا یاداوری کنیم این است که در تمامی این کسب و کارها همه ی مخارج در دو مطلب خلاصه می شوند که یکی هزینه های ثابت است و دیگری هزینه های جاری.
هزینه های ثابت در پرورش قارچ
هزینه های ثابت در پرورش قارچ یعنی لوازم و تجهیزاتی که شما در شروع کار خریداری می کنید و تا سال ها، دیگر نیاز به خرید آنها نیست . مثل قفسه ها، آب پاش و….. ، ( تا زمانی که این وسایل را نفروشیم تبدیل به پول نمی شوند. )
هزینه های جاری در پرورش قارچ
هزینه های جاری یا همان در گردش هم به معنای هزینه هایی است که شما باید در هر دوره از پرورش قارچ انجام بدهید، مثل خرید کمپوست ، خاک و….. که در اوایل هر دوره از پرورش قارچ باید هزینه های جاری آن را کنار بگذاریم و بعد از فروش قارچ، میزان سود خودمان را جدا و دوباره با مابقی پول یا همان سرمایه در گردش برای خرید لوازم دوره بعد اقدام کنیم.
تجهیزات و هزینه های پرورش قارچ در یک سالن ۴۰ متری با ظرفیت ۴ تن کمپوست
ما در این قسمت تجهیزات و هزینه های ثابت یک سالن ۴۰ متری را برای شما به ترتیب بیان می کنیم:
۱- رطوبت ساز پروانه ای / حدود قیمت : دو میلیون و پانصد هزار تومان
۲- قفسه و توری / حدود قیمت : پنج میلیون تومان (می توانید به جای استفاده از قفس های آماده، خودتان آن را بسازید یا از دسته دوم آن استفاده کنید)
۳- کولر آبی برای مناطق گرم / حدود قیمت : یک میلیون و پانصد هزار تومان ( بسته به نوع برند و دسته دوم یا نو بودن، قیمت ها متفاوت است)
۴- سم پاش و دما سنج / حدود قیمت : پانصد هزار تومان
۵- خرید فن و کانال های پلاستیکی یا فلزی / حدود قیمت : پانصد هزار تومان
۶- هزینه های متفرقه / حدود قیمت : یک میلیون و دویست هزار تومان
۷- کولر گازی ۱۸۰۰۰ / حدود قیمت : نه میلیون تومان ( همیشه برای حرفه ای شروع کردن کولر گازی پیشنهاد می شود، بخصوص برای مناطقی مثل خوزستان، کولر گازی قابلیت تنظیم دمای دقیق محیط پرورش قارچ را دارد)
آموزش کامل پرورش قارچ دکمه ای از صفر تا صد برای مشاهده ی محصول کلیک کنید.
جمع لوازم و سرمایه ثابت شما برای پرورش قارچ: حدودا : ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
و اما هزینه های در گردش و جاری شما برای پرورش قارچ در یک سالن ۴۰ متری:
۱- ۴ تن کمپوست / حدود قیمت : هر تن، ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان / جمع آن می شود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزاز تومان (قیمت ها بسته به نوع برند شرکت کمپوست فرق می کند)
۲- ۳/۵ متر خاک پوششی / حدود قیمت : هر متر ۲۵۰ هزار تومان / جمع : ۸۷۵ هزار تومان
۳- مخارج باربری و حمل و نقل / حدود قیمت : ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ( برای مناطقی که فاصله زیادی تا شهر دارند باید از باربری ها قیمت را بگیرند)
۴- ۲۵۰ سبد پنج کیلویی / حدود قیمت : ۴۰۰ هزار تومان ( برای ۱۲۰۰ کیلو قارچ)
۵- هزینه های برق و آب و… / حدود قیمت : ۴۰۰ هزار تومان
۶- هزینه یک کارگر / حدود قیمت : ۹۰۰ هزار تومان (در این میزان از تولید نیازی به کارگر نیست و خودتان می توانید تمامی کارها را انجام دهید)
۷- هزینه های پیش بینی نشده / حدود قیمت : ۵۰۰ هزار تومان
جمع کل هزینه جاری یا در گردش پرورش قارچ حدودا: ۹میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
درآمد و سود پرورش قارچ چقدر است؟
اگر بخواهیم محاسبه درآمد و سود پرورش قارچ را در این مقاله به خوبی توضیح دهیم بهتر است با مثال و براساس همین سالن ۴۰ متری و با ظرفیت ۴ تن کمپوست متمرکز شویم تا مطلب برای شما به خوبی روشن شود.
در اکثر مواقع در کشور ما میزان برداشت قارچ بین ۲۰ تا ۳۰ درصد می باشد که این اختلاف برداشت به چند عامل بستگی دارد:
۱- پرورش علمی و اصولی
۲- کاربلد بودن و تجربه فرد پرورش دهنده
۳- کیفیت کمپوست
۴- کیفیت خاک پوششی
بنابراین اگر شما خوب آموزش ببینید و تمام نکات را رعایت کنید و در پرورش قارچ خود نظم کاری داشته باشید .حتما بالاترین میزان برداشت را خواهید داشت.
در ادامه ، به محاسبه ی درآمد پرورش قارچ با درصد های مختلف، میپردازیم:
۱- محاسبه درآمد پرورش قارچ با ۲۰ درصد برداشت:
۴ تن کمپوست*۲۰ درصد= ۸۰۰ کیلوگرم قارچ * ۱۶هزار تومان (قیمت هر کیلو قارچ فله درجه ۱) = ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
با ۲۰ درصد برداشت شما ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان سود می کنید.
۲- محاسبه درآمد پرورش قارچ با ۲۵ درصد برداشت:
۴ تن کمپوست*۲۵ درصد= ۱۰۰۰ کیلوگرم قارچ * ۱۶ هزار تومان= ۱۶ میلیون تومان
با ۲۵ درصد برداشت شما ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سود می کنید.
۳- محاسبه درآمد پرورش قارچ با ۳۰ درصد برداشت:
۴ تن کمپوست*۳۰ درصد = ۱۲۰۰ کیلوگرم قارچ * ۱۶ هزار تومان = ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
با ۳۰ درصد برداشت قارچ ، شما ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سود می کنید
نکته: برای اینکه پرورش قارچ را بصورت حرفه ای و یا بصورت صنعتی آغاز کنید، حتما سه دوره پرورش قارچ را در مقیاس کم انجام دهید تا تجربه لازم را بدست آورید. با این روش به سرمایه شما لطمه وارد نمی شود
در طول سال چند دوره می توان قارچ را پرورش داد؟
پرورش قارچ به گونه ای است که اگر شما تمام نکات آن را طبق آموزشی که دیده اید انجام دهید، می توانید در طول سال ۵ دوره قارچ را پرورش دهید و همین امر باعث می شود که زمان بازگشت سرمایه شما بسیار کوتاه باشد.
آیا پرورش قارچ برای تولید کننده ارزش اقتصادی دارد؟
هر نوع محصولی که بر اساس علم و روش مناسب خود تولید شود ، صد در صد ارزش اقتصادی دارد و پرورش قارچ هم از این امر جدا نیست.
ما در این قسمت چهار نکته مهم در این زمینه را برای شما بیان می کنیم تا ارزش اقتصادی این شغل مشخص شود:
۱- ما میتوانیم در هر متر مربع ، مقدار قابل توجه ای قارچ پرورش دهیم که به صورت عادی ، در هر متر مربع میتوانیم ۵۰ کیلو در هر دوره ،قارچ برداشت کنیم و اگر پرورش ما اصولی و علمی باشد این میزان به ۱۳۰ کیلو گرم در هر متر مربع می رسد . این نشان دهنده این است که درآمد پرورش قارچ بسیار مناسب و بالاست.
۲- اگر ما یک زمین کشاورزی داشته باشیم، در هر هکتار فقط می شود برای ۲ تا ۳ نفر شغل ایجاد کرد ولی در یک سالن ۹۰ تنی از پرورش قارچ این عدد به ۲۵ نفر می رسد.
۳- باید دقت کنیم در مزارع پرورش قارچ از کلمه حجم به جای سطح استفاده می کنیم، دلیلش هم آن است که ما برای تولید از قفسه بهره می بریم و در یک فضا می توانیم چند قفسه را روی هم بگذاریم، به همین دلیل ، در یک فضای کوچک هم می شود از پرورش قارچ درآمد کسب کرد.
۴- شغل پرورش قارچ از مشاغل زود بازده می باشد و تولید کننده به سرعت سرمایه خودش را بدست می آورد و سود می کند.
۲/۵ تن قارچ در ۱۰۰ متر مربع توسط یوسف صباغی
یوسف صباغی یکی از جوانان موفق در زمینه پرورش قارچ در شهرستان بستان آباد است که توانسته با تلاش و کوشش و یادگیری علم پرورش قارچ ، هم برای خودش درآمدزایی کند و هم برای تعدادی از افراد دیگر.
یوسف صباغی به این موضوع اشاره کرد که از شش سال قبل پیگر این شغل بوده و فکر راه اندازی آن را داشته است . کل مساحت سالن پرورش قارچ ایشان به ۱۰۰ متر مربع هم نمی رسد ولی این محیط ظرفیت ۹ تن کمپوست و ۱۳۰ کیلو خاک پوششی را دارد که از این میزان کمپوست ۲ هزار ۵۰۰ کیلو گرم قارچ برداشت می کند.
ایشان میزان سرمایه اولیه خودشان و هزینه ای که برای پرورش قارچ کردند را ۵ میلیون تومان اعلام کرد که آن هم در قالب وام خوداشتغالی بوده است.
همچنین برای ۸نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد شده که این به سهم خود در یک مکان کوچک بسیار قابل ستایش است و نشان دهنده ی این است که از فضاهای کوچک هم می توان کار پرورش قارچ را آغاز کرد.
ثروتمند شدن یک معلم با پرورش قارچ
شما در این ویدئو مستند، فعالیت های یک پرورش دهنده موفقی را خواهید دید که چگونه از شغل معلمی به یک تولید کننده بزرگ پرورش قارچ تبدیل شده که هم برای خود و هم برای دیگران درآمد بسیار خوبی را رقم زده است.
جمع بندی و سخن آخر
ما در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا به سوالات شما در زمینه هزینه و درآمد پرورش قارچ بصورت کامل پاسخ دهیم، اما نکته مهم این است که همه چیز به خود شما بستگی دارد، خیلی از ما فکر می کنیم که سرمایه فقط به معنای پول است! در صورتی که نیروی کار، قدرت تلاش و یادگیری آن رشته هم جزء سرمایه شما محسوب می گردد.
اگر از همین حالا قصد شروع شغل پرورش قارچ رادارید ، قبل از همه چیز در ابتدا باید آموزش این کار را خوب یاد بگیرید و بعد به فکر هزینه و درآمد پرورش قارچ باشید.
امیدواریم که این مقاله هم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.اگر سوالی داشتید میتوانید آن را در پایین همین مقاله و در قسمت نظرات از ما بپرسید.
26 دیدگاه
محمد
سلام.چطور میتوانم با این معلم عزیز ارتباط برقرار کنم؟؟؟
کاردارشو
سلام محمد عزیز متاسفانه ما اطلاع دقیقی از محل زندگی ایشون نداریم اما با کمی تحقیق در اینترنت مطمئنا میتونید بهشون دسترسی پیدا کنید .
ممنون از همراهیتون و موفق باشید
وحید
سلام میزان وام که برای پروش قارچ صنعتی میدن چه رقمی هست و کدوم بانک میده وام رو ممنون
کاردارشو
سلام وحید عزیز
اگز بخواید از صندوق های کارآفرینی ،مهر امام رضا کمک بگیرید میزان وام بسته به سطح طرحی داره که قصد اجرای اون رو دارید وللی اگر میخواید از سایر بانک ها وام هایی بانام خوداشتغالی وغیره دریافت کنید که هر بانکی یک میزان سود در نظر گرفته و براساس مقداری که شما در خواست میدین براتون محاسبه میکنن.
موفق باشید
حسن
سلام من به اینکار علاقه زیادی دارم اما هیچ تجربه ای ندارم ومن صبح سر کارم تا ساعت ۴ میخوام پرورش قارچ را شروع کنم از کجا شروع کنم لطفا به من کمک کنید🙏🙏🙏
کاردارشو
سلام حسن عزیز
اتفاقا این کار جزو مشاغلیه که سختیه کار زیادی نداره و هرکسی به عنوان شغل دوم میتونه اون رو انجام بده و فقط در هنگام برداشت محصوله که نیازبه کمک دارید اما اگه سطح زیر کشت شما افزایش پیدا کنه حتما نیازمند به کارگر خواهید بود.
و اما در رابطه با شروع کار بهترین روش اینه که طبق توضیحاتی که در مجموعه مقالات پرورش قارچ دادیم مخصوصا مقاله ی پرورش قارچ در منزل با صرف هزینه ی بسیار بسیار پایین در یک جعبه چند بار این کار رو انجام بدین تا هم با روال کار آشنا بشین و هم تجربه کسب کنید بعداز چند دوره و کسب آمادگی مورد نیاز میتونین یک اتاق رو تجهیز کنید و بعد از اینکه جا افتادین به سراغ سالن برید .
ممنون از همراهی شما و موفق باشید .
احسان
سلام ،خسته نباشید،ممنون از مطالب مفیدتون
نام ونام خانوادگی این معلم عزیز چی هست؟
کاردارشو
سلام دوست گرامی
اسم ایشون فرامرز رئوفیان هستش که در شهرستان بجنورد فعالیت میکنن..
ممنون از همراهی شما و موفق باشید
ماهان
سلام
بازار قارچ در فصول گرم سال چگونه است؟
چند درصد تغییر بازار در فصول مختلف وجود دارد؟
درصد افرادی که در این بازار فعالیت می کنند مشخص است؟ بازار اشباع نشده؟
در امر فروش با مشکل روبرو نمیشویم؟
(اطراف شیراز هستیم)
کاردارشو
سلام ماهان عزیز
قارچ محصولیه که تقریبا در تمام فصول به یک میزان توسط مردم مورد استفاده قرار میگیره و فرآورده هایی هم که از قارچ تولید میشن معمولا در طول سال به یک میزان توسط مردم خریداری میشن و (مثلا مثل بستنی نیست که در بهار و تابستان استقبال بیشتری ازش بشه چون طبع خنکی داره) تنها تغغیری که در فصول گرم اتفاق میوفته اینه که عموما مغازه دار ها سفارشات خودشون رو کم میکنن و بازه ی زمان خرید رو کاهش میدن . مثلا اگر فروشگاهی در فصول سرد از شما هر هفته ۵ جعبه قارچ میخرید و دیگه تا هفته ی دیگه با شما کاری نداشت ،در فصول گرم هر دوروز با شما ارتباط برقرار میکنه و دو جعبه خریداری میکنه .دلیل اونهم بحث نگهداری در یخچاله که خیلی ها فضای کافی برای این کار رو ندارن بنابراین تغییرات زیادی در فصول مختلف صورت نمیگیره .
درصد و آمار دقیقی از میزان فعالیت در بازار وجود نداره اما حدودا ۲۵۰۰ کارگاه بزرگ تولید قارچ در سراسر کشور وجود دارند که کار تولید رو انجام میدن و به دلیلی اینکه امکان صادرات این محصول هم برای تولید کننده ها وجود داره ،هنوز تولید قارچ در کشور به حد اشباع نرسیده و خیلی راه داره مخصوصا با افزایش فراورده هایی که در تولید اونها نیاز به قارچ هست.
در امر فروش هم هیچ توضیحاتی نمیتونم ارائه بدم که صحت یا نادرست بودن این موضوع رو بازگو کنه به این دلیل که همه چیز بسته به فعالیت ،تلاش و خلاقیت شما در بازار یابی داره خیلی از افراد تنها کاری که از دستشون برمیاد اینه که به سراغ مغازه دار ها برن و بخوان که قارچ مورد استفادشون رو از اونها بخرن و مسلمه که فروششون هم امکان داره به مشکل بر بخوره اما بعضی افراد برای بازار یابی به تولیدی های خوراکی و اغذیه مراجعه میکنن یا خودشون تولیدی فراورده راه اندازه میکنند مثل قارچ خشک شده و …، در شبکه های اجتماعی فعالیت حرفه ای میکنن و مشتری های عمده و خرده جذب میکنن و در صورت زیاد بودن سطح زیر کشت ، به دنبال کارهای صادرات محصولشون میرن .پس این موضوع کاملا بسته به خوده شماست .
ممنون از همراهی شما و موفق باشید .
فرهادفتحی
سلام.اگه یه تولیدی کوچیک راه اندازی کنم
چقدرسرمایه اولیه لازمه
ممنوع راهنمای کنید
استان یزد
کاردارشو
سلام فرهاد عزیز
بستگی داره که بخواید مقیاس کاگاهتون و یزان کشتتون چقدر باشه
همون طور که در مقاله هم بهش اشاره شده اگر قصد درآمد زایی داشته باشید نیازبه یک کارگاه ۴۰ متری دارید و باید ۳۰ میلیون سرمایه ی اولیه برای اینکار در نظر بگیرید
که البته حدود ۲۰ میلیون اون صرف خرید تجهیزان و لوازمی میشه که فقط یکبار اونهارو تهیه میکنید.
ممنون از همراهی شما و موفق باشید
آرمین
سلام ، خسته نباشید !
عذر میخوام اگه ۲۰۰ ملیون تو اینکار هزینه کنیم ( ساختمان اماده هست ، تقریبا ۱۵۰ متر هستش ، فقط وسایل و هزینه های جار ی رو حساب کنید ) !
اگه بازدهی ۲۵ درصد داشته باشیم ، سالانه چقدر سود میده ؟
با این حجم کار و سالن چند کارگر نیازه و چقدر حقوقشون میشه ؟
به نظرتون در مقایسه با گاوداری شیری سود ده تر هست ؟
کاردارشو
سلام آرمین عزیز
در همین ابتدا باید بگم که تولید شما دیگه در مقیاس صنعتیه و نیاز به دریافت کسری مجوز داره و باید ساختمان شما رو تایید کنن.
۲۰۰ میلیون برای این مقدار فضا زیاده و شما با حدود ۶۰ میلیون البته طبق آخرین قیمت هایی که دستمه ..میتونید این سالن رو تجهیز کنید
سود این کار هم به صورت دوره ای هستش یعنی هر دو ماه هزینه ها و درآمد شما مشخص میشه و بعد از نظافت و ضدعفونی شما وارد یک دوره ی جدید خواهید شد و در سال نهایتا ۵ دوره انجام میشه ولی اگر ۴ دوره هم اجرا کنید بعد از سال اول سرمایتون کامل برمیگرده و فقط هزینه های جاری و استهلاک لوازم رو دارید .در هر دوره هم چیزی حدود ۷ تا ۸ میلیون البته در کمترین راندمان درآمد خواهید داشت که بعد از دوره ی پنجم و بازگشت سرمایه درآمد شما هم افزایش پیدا خواهد کرد.
در این سطح از کار فقط برای یک نفر شغل ایجاد میشه و فقط در زمان برداشت محصوله که نیاز به کمک خواهید داشت که اونهم به صورت روزمزد میتونید پرداخت کنید ولی اگر بخواید شخص دیگه ای کار رو انجام بده باید طبق اداره ی کار بهش حقوق بدید و حتما قرار داد ببندید.
بنده در زمینه ی گاو داری هیچ سررشته ای ندارم اما طبق تجربه ی شخصی اگر در هر شغلی به صورت متمرکز فعالیت کنید و ایده و خلاقیت خرج کنید درآمد فوق العاده ای خواهید داشت و از سایر رقبا هم جلو خواهید زد (امتحان شدست که خدمتتون عرض میکنم)اما در مورد مقایسه متاسفانه نکته ی به خصوصی نمیدونم که بگم بهتون .
امیدوارم پاسخ ها براتون مفید بوده باشه .
ممنون از همراهی شما و موفق باشید.
وحید
سلام روز بخیر
برای فضای ۱۵ متر چقدر سرمایه لازمه
برای کم شدن هزینه به جای قفسه های فلزی چه پیشنهادی دارید
برای فضای ۱۵ متر حتما رطوبت ساز لازمه یا میشه رطوبت رو جور دیگه تامین کرد
دیوار سالن از چه جنسی باشه ؟ سیمان – گچ – پلاستیک ؟؟؟
سپاس بابت مطالب و راهنماییتون
کاردارشو
سلام وحید عزیز
نمیشه این رقم رو دقیق گفت چون باید کاملا امکانات و سالنتون بررسی بشه اما حدودا ۱۰ میلیون هزینه نیاز خواهید داشت .
بهترین چیز قفسه های فلزی هستند اما در ابتدا میتونید خودتون با چوب یا اهن های اضافه یا هر چیز مشابه دیگه قفسه های ابتکاری درست کنید .اما چند تا نکته در این ام مهم هستند اول اینکه چون چوب قابلیت رشد قارچ رو داره در نهایت باید عوض بشه چون محیط کاملا رطوبته و نکته ی دوم هم اینکه که کاملا باید تمیز و ضد عفونی شده باشند.
برای رطوبت هم تا حد زیادی رو میشه با خیس کردن کف سالن و مه پاشی تامین کرد اما در برخی از مواقع برای بالارفتن رطوبت به روطبت ساز نیاز پیدا خواهید کرد .
دیوار ها هم باید چنسشون طوری باشه که قابل شست و شو وضد عفونی کردن باشن . مثل سیمان ،آخر ،کاشی ،پلاستیک ذخیم و …اما گچ برای این کار مناسب نیست چون خیلی زود خراب میشه و بعد از مدتی خودش ایجاد کپک میکنه .
ممنون از همراهی شما و موفق اشید
عباس
سلام داداش هر چند وقت یکبار برداشت داره
کاردارشو
سلام دوست عزیز
دوره ی پرورش قارچ ۲ ماه زمان میبره که از روز ۴۰ به بعد یعنی به مدت ۲۰ روز بین ۳ تا ۵ بار برداشت انجام میدین
ممنون از همراهی شما و موفق باشید
محمد صادق
من با چقدر وام میتونم یک گلخانه که تویش قارچ بکارم نیاز دارم
کاردارشو
سلام محمد صادق عزیز
سوال شما خیلی کلیه و خب پاسخ دادن بهش کمی دشواره
اولین مسئله که شما در موردش صحبت نکردین تجهیزات شماست که چه چیزهایی رو خودتون دارید مثلا آیا از خودتون زمین دارید یا خیر
دومین موضوع اینه که شما میخواهید چه مقدار قارچ تولید کنید مثلا با آخرین قیمتی که همکارانم گرفتم و محصولمون رو کامل کردن بدون فضا برای تولید دو تن قارچ در هر دوره نیاز به ۳۵ میلیون سرمایه دارید که حدودا ۲۵ میلیون تومانش برای خرید تجهیزات و سرمایه ی ثابت شماست .که اگر شما بخواید این مقدار پرورش بدین هزینه ی ساخت گلخانه هم به هزینه های شما اضافه میشه و مقرون به صرفه نیست .
در مورد وام هم اگر سطح زیر کشت در همین حد باشه که میتون از وام های صندوق کار آفرینی استفاده کنید که نهایتا ۱۵ میلیون تومنه و میزانش هم بر اساس شرایط شما تعیین میشه ولی اگر بخواید در سطح صنعتی کشت داشته باشید که اولا نیاز به تجربه داره و اجازه نامه های مختلفی میخواد و بعد دیگه باید به بانک ها مراجعه کنید و با سود ۱۸ درصد بسته به سطح زیر کشت و طرح شما براتون تعیین میکنن که چقدر وام بهتون تعلق میگیره .
ممنون از همراهی شما و موفق باشید
حمیدرضا
سلام من با۴۰میلیون سرمایه چقدر فضا را میتونم راه اندازی کنم و چقدر درامد در هر دوره کسب کنم؟
کاردارشو
سلام حمیدرضای عزیز
طبق آخرین قیمت هایی که همکارنم برای طرح توجیهی محصول پرورش قارچ گرفتن برای تجهیز یک سالن ۴۰ متری که میتونه زیر زمین خونه یا فضاهایی مثل این باشه به حدود ۳۵ کیلیون تومان سرمایه نیازه که ۲۵ میلیونش مربوط به سرمایه ثابت و خرید تجهیزاته .
که بعد از اتمام دوره و فروش محصولتونو کسر مبالغ مربوط به هزینه های جاری و… حدود ۸ میلیون ۸۰۰ هزار تومان سود خالص به شما تعلق میگیره که درآمدتونه.
ممنون از همراهی شما و موفق باشید.
کریم
با سلام و خسته نباشید خدمت شما و همکارانتون،سوالی که داشتم این بود که خاک و کمپوست کی تعویض میشند ؟ینی هر دوماه یک بار یا بعد پنج بار برداشتن ,ممنون میشم راهنمایی کنید.
کاردارشو
سلام دوست عزیز
هر دوره ی پرورش حدودا ۲ ماه زمان میبره که در این دو ماه بین ۳ تا ۵ بار برداشت صورت میگیره ….
بعد از طی شدن دوره یعنی گذشت دو ماه ، باید برای دوره ی جدید کمپوست و خاک پوششی جدید تهیه کنید که جزو هزینه های جاری به حساب میان.
ممنون از همراهی شما و موفق باشید
زهرا
با سلام و خسته نباشی خدمت شما من یه سوالی دارم متفاوت با سوال بقیه دوستان ممنون میشم جواب بدین. سوالم اینه که آیا پرورش قارچ صدفی راحت تره یا قارچ دکمه ای و اینکه آیا قارچ صدفی هم راحت به فروش میره مثل قارچ دکمه ای یانه؟
کاردارشو
سلام زهرای عزیز
بسیار از سوال شما متشکریم
کلا اصول پرورش قارچ ها تقریبا شبیه به هم هستن ولی پرورش قارش صدفی کمی ساده تره اما به دلیل اینکه مردم نسبت به این قارچ شناخت کافی ندارن متاسفانه فروشش کمی در داخل کشور دشوار تره البته این مورد بیشتر در شهرستان ها دیده میشه ولی در تهران یا شهر های بزرگ بیشتر این قارچ رو مصرف میکنن و فروششون هم کمی راحت تره.
تشکر از همراهی شما و موفق باشید